Deze vijf werkgelukboosters helpen je organisatie op weg!

Werkgeluk… too soft for you? Harde onderzoeksdata toont dat gelukkige, gemotiveerde en geëngageerde medewerkers tot meer productiviteit, minder verzuim, kwalitatievere dienstverlening en meer tevreden klanten leiden. Lees hier onze vijf boosters voor meer werkgeluk!

Waarom zetten we werkgeluk in de kijker? Wel, onderzoek toont dat gelukkige, gemotiveerde en geëngageerde medewerkers tot meer productiviteit, minder verzuim, kwalitatievere dienstverlening en meer tevreden klanten leiden. Meer geluk = meer groei en winst voor je organisatie dus!

 

Klinkt evident, maar hoe bouw je aan werkgeluk in je organisatie? Wij geven je alvast vijf werkgelukboosters!

Tip 1: Luister naar de noden van je medewerkers

Gedaan met top-down acties op basis van assumpties, meet wat voor hen belangrijk is om graag te werken voor je organisatie en vertrek vanuit de data. Hoe je dat precies doet, dat ontdek je op onze HR Analytics page onder het aanbod.

Tip 2: Communiceer open en transparant

Houd je medewerkers betrokken door open en transparant te communiceren, ook als je het antwoord niet weet. Geen nieuws = slecht nieuws! Pimp je kwartaalpresentaties met de ‘Ask me anything’ tool waarin medewerkers de topics bepalen. 

Tip 3: Werk actief aan een positieve mindset en cultuur

Creëer een positieve cultuur waarin kleine successen gevierd worden, erkenning dagelijkse kost is, en werk ook fun mag zijn! Start je wekelijkse meeting met een ‘Moment of Glory van de week’, ruil de To Do-lijst voor een Ta Da!-lijst met teamprestaties, eindig je email met een grappige meme of lach samen met een ‘dilemma op dinsdag’.

Tip 4: Toon flexibiliteit en menselijkheid

Wees flexibel en geef medewerkers de kans om integratie te vinden tussen werk en privé, zowel voor Segmenters die graag hun werkuren afbakenen als voor Integrators die ’s middags graag een uurtje sporten en in het weekend nog wat doorwerken. Motiveer medewerkers om ook tijdens de werkdag aan hun welzijn te denken met een walking challenge, stand-up desks, stilteruimtes of gezonde snacks op kantoor.

Tip 5: Geef medewerkers de kans om zichzelf te blijven ontplooien

Zet in op de ontwikkeling van je medewerkers zodat ze kunnen blijven groeien en bijleren in je organisatie. Boost het geven van feedback, stimuleer een growth mindset in plaats van een fixed mindset en bied een interessant opleidingsaanbod aan. Lang zullen ze leren! Op zoek naar een training? Ontdek ons trainingsaanbod op onze People Development pagina onder Aanbod.

 

Deze vijf werkgelukboosters helpen je op weg, en die weg hoef je gelukkig niet alleen af te leggen! Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie. Want bij Drive HR is het Week van het Werkgeluk het hele jaar door!

Meer blogs.

Employee Engagement is dat stapje verder dan tevredenheid. Het gaat over passie, het leveren van extra inspanningen en verbondenheid.
De zomer is in het land & naar goede traditie plannen organisaties volop een bedrijfs- of team event. 101 mogelijkheden, maar hoe zorg je voor een schot in de roos?