Een trouwe samenwerking met Profilease

Voor Profilease is de organisatie gelijk aan de mensen die erin werken. Als snelgroeiend team was er een noodzaak om een duidelijk en uitgewerkt HR-beleid te ontwikkelen. Op deze manier zorgden we ervoor dat de ‘vrielega’s’ de juiste omkadering, ondersteuning en groeimogelijkheden genieten.

Onze co-driver

Profilease is een Belgische leasingmaatschappij die gespecialiseerd is in financiële leasing op maat van de klant. Ze bieden een breed scala aan leasingoplossingen aan voor diverse sectoren, waaronder transport, bouw en landbouw. Ze begrijpen dat elke klant uniek is en daarom bieden ze een persoonlijke aanpak en een flexibele service. Dankzij hun uitgebreide ervaring en kennis van de markt, kan Profilease de juiste leasingoplossingen bieden die aansluiten bij de behoeften en doelstellingen van hun klanten. 

 

Ondertussen zijn ze verspreid over Edegem, Brussel en Sint Truiden en kunnen we spreken over een organisatie in bloei.

Onze missie

Na de investeringen in de uitbouw van de organisatie wil Profilease zich nu ook volop richten op hun werkgeversmerk. In de sterk klantgerichte service die zij bieden, zijn het immers de medewerkers die dagelijks het verschil maken. Als snelgroeiend team voelde het management dan ook de noodzaak aan van een duidelijk en uitgewerkt HR-beleid dat de medewerkers de juiste omkadering, ondersteuning en groeimogelijkheden kan bieden.

 

Sinds 2019 zijn we daarom ook vaste partner van Profilease als het aankomt op de employee journey van hun medewerkers.

De route

In onze prille samenwerking, trapten we af met een KMO HR Scan bij de 15 medewerkers van Profilease. Centraal hierin stond de vraag hoe medewerkers het werken voor Profilease ervaren vanuit de verschillende employee journey punten. De antwoorden hierop werden gebundeld en vormden het startpunt voor de diepgaandere gesprekken met medewerkers.

 

In samenspraak met de twee zaakvoerders en medewerkers werden verschillende projecten gelanceerd zoals een gestructureerd rekruteringsproces, een onboarding manual & checklist, een Party Team, een Profilease Academy met interne en externe opleidingen en een heldere structuur voor interne communicatie. Vervolgens werd ook stevig ingezet op persoonlijke en team-ontwikkeling door workshops & coaching over samenwerking, communicatie, effectiviteit, etc.

 

Er werd een leiderschapstraject uitgerold voor enkele medewerkers die zouden doorgroeien naar een leidinggevende rol. Na een assessment, werden zowel sterktes als ontwikkelpunten geïdentificeerd. Op basis hiervan boden we vanuit Drive HR in 8 coachingsessies een op maat gemaakt traject.

 

We verzorgen voor zowel de interne sales als de externe sales trainingen rond feedback geven en ontvangen, maar ook rond teameffectiviteit en overtuigen en beïnvloeden. Reacties die we hierop mochten ontvangen luiden: “De voorbeelden waren erg duidelijk, we werden actief betrokken in de training en er was veel ruimte om te oefenen” en “Ik ben echt tevreden over de tips en concrete voorbeelden”. Omwille van onze langdurige samenwerking kunnen we als Drive HR prima inspelen op de praktijk.

 

Tenslotte ondersteunen we Profilease bij de vinger aan de pols houden als het aankomt op werkbeleving door individuele gesprekken met de medewerkers, informele check-ins met het management en allerlei initiatieven. Zo organiseerden we nog in 2023 een waardenworkshop waaruit enkele concrete gedragingen naar voor kwamen die de cultuur van Profilease ademen. Dit opnemen in recruitment, onboarding en performance management vinden de medewerkers een grote troef om zo ook naar de toekomst toe de sfeer en het familiegevoel binnen de organisatie te waarborgen.

De aankomst

Sinds 2020 draagt Profilease een duidelijke visie uit over wie ze zijn als organisatie en als werkgever. Dit wordt door de medewerkers met veel enthousiasme verder gedragen en de sterke connectie onderling is ondertussen al omgedoopt tot de benaming ‘vrielega’. Wij zijn vanuit Drive HR alvast heel erg blij dat we mee mogen bouwen aan deze fantastische familie.

 

Dankzij deze blijvende investering in het welzijn en de ontwikkeling van hun medewerkers, blijft Profilease een hecht en professioneel team, met maar één gemeenschappelijk doel: samen groeien.

 

 

  "Drive HR staat steeds klaar met oplossingen op maat en doelgericht advies. Ze zijn heel professioneel in hun aanpak en opleidingen. Zeker een meerwaarde voor een kleinere KMO zoals Profilease."  Michaël Corstiaens - Managing Partner

Meer cases.

Plantyn is een educatieve uitgeverij in België en sinds enkele jaren deel van Infinitas Learning. Onze samenwerking focustte op het verhogen van de medewerkerstevredenheid en -betrokkenheid. Onze grondige analyses en empowerment van de leidinggevenden hebben geleid tot concrete acties en positieve veranderingen binnen de organisatie.
Het creëeren van een onboarding waar medewerkers, leidinggevende en HR de handen in elkaar slaan? Dat was de uitdaging waar we voor stonden en de verwezenlijking die we bereikten.