People Development

Met onze trainingstrajecten, coaching sessies en workshops  zetten we in op de ontwikkeling van het potentiëel van je organisatie. Op een evidence-based manier stellen we een people development plan samen aangepast op de ambities van je organisatie.

Organisatieniveau

Managementniveau

Individueel niveau

Organisatie niveau

Ben je getriggered door de inzichten uit onze HR analyticsfase? Of heb je al geïdentificeerd waar je graag mee aan de slag wil gaan? Wij bieden boeiende antwoorden op diverse niveaus. In onze sessies gaan we samen met jouw medewerkers nadenken over specifieke onderwerpen. Samen creëren we een omgeving waarin innovatieve ideeën tot bloei komen en waar jouw organisatie haar potentiëel volledig kan benutten.

Focusgroepen

Met onze focusgroepen gaan we gericht aan de slag om concrete punten binnen de organisatie bespreekbaar te maken en om te zetten in realistische acties. We adviseren om resultaten uit het HR Analytics onderzoek te gebruiken als basis voor de actiegerichte focusgroepen. Daarbij kunnen deze focusgroepen cross-departement worden georganiseerd.

brainstorm I

Wat houdt een focusgroep in?

Bij actiegerichte focusgroepen werken we samen met je medewerkers rond een thema dat leeft binnen je organisatie. Drive HR neemt hierin de rol als facilitator en coördinator op en laat voornamelijk de medewerkers aan het woord. 

Voorbeeldthema’s:

 • Feedback: Hoe kunnen we een feedbackcultuur implementeren in de organisatie?
 • Communicatie: Hoe ontwikkelen we een effectieve interne communicatiestrategie?
 • Werkdruk: Hoe kunnen we als organisatie beter omgaan met werkdruk?
 • Waarden: Hoe kunnen we onze waarden sterker laten leven binnen de organisatie?

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Onze facilitators zijn getraind in het stimuleren van diepgaande discussies, het ontlokken van waardevolle informatie en het genereren van innovatieve oplossingen aan de hand van een gestructureerde brainstorm methodes. Daarnaast bieden wij als neutrale partij objectiviteit bij het begeleiden van de discussies. De aanwezigheid van ons als externe facilitator draagt bij aan een klimaat van vertrouwen en openheid waardoor deelnemers zich vrijer voelen om hun mening, ideeën en feedback te delen.

 

Ben jij op zoek naar een ervaren partner om een brainstorm intern te stroomlijnen en een betrouwbaar resultaat te bekomen? Dan ben je bij Drive HR aan het juiste adres.

Workshops

Onze workshops bieden een interactieve manier om thema’s die leven binnen je organisatie in teamverband te bespreken. Hierbij starten we steeds vanuit een theoretisch kader dat we verder vertalen naar concrete toepassingen voor de organisatie.

Wat houdt een workshop in?

Een workshop combineert theoretische kennis met de bespreking van specifieke cases, waardoor deelnemers de mogelijkheid krijgen om de geleerde concepten direct toe te passen op hun eigen werkomgeving. 

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Drive HR’s expertise en ervaring zorgen voor een solide theoretisch kader en praktische toepassingen, terwijl interactieve discussies en betrokkenheid de deelnemers stimuleren om hun eigen ervaringen te delen en praktische vaardigheden te ontwikkelen.

 

Kortom, een workshop met Drive HR biedt een waardevolle leerervaring die direct impact heeft op deelnemers en de organisatie.

workshop II
DixonHR_sfeer_14092023_305

Translating Data into Action

Boost je leiderschapspotentieel met onze Translating Data into Action sessie, de brug tussen HR Analytics en People Development.

Wat houdt een Translating Data into Action sessie in?

Als leidinggevende leer je in deze sessie effectieve brainstormtechnieken aan en ontdek je hoe je surveyresultaten kan vertalen naar concrete actieplannen, samen met je team. Deze sessie stelt leidinggevenden in staat om interne expertise op te bouwen, zelf brainstormsessies te faciliteren en medewerkers te begeleiden bij het genereren van vernieuwende ideeën in manier van werken.

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Door het aanleren van brainstormtechnieken en het vertalen van surveyresultaten naar actieplannen, creëer je een betrokken en productief team. Deze betrokkenheid stimuleert samenwerking aan het behalen van vooropgestelde doelen. Bereid je voor op succes en neem de leiding in het stimuleren van creativiteit en het omzetten van feedback naar concrete verbeteringen!

Management niveau

Bij Drive HR zijn we toegewijd aan het ontdekken van opportuniteiten voor groei en ontwikkeling. We identificeren  opportuniteiten op managementniveau en bieden persoonlijke coaching aan. Daarnaast organiseren we leadershiptrainingen om de gewenste vaardigheden en leiderschapsstijlen naar een volgend niveau te tillen. We geloven in de kracht van persoonlijke ontwikkeling en staan klaar om jouw leidinggevenden te ondersteunen op hun pad naar succes. Dit alles met oog op meer betrokken en succesvolle teams.

Business Coaching

Zet in op business coaching op maat om het beste uit je leidinggevende(n) te halen.

DixonHR_sfeer_14092023_274

Wat houdt Business Coaching in?

Onze coachingtrajecten helpen leidinggevenden om gericht te groeien in specifieke vaardigheden. Met persoonlijke begeleiding en ondersteuning kunnen ze hun potentieel volledig benutten, zelfvertrouwen opbouwen en concrete stappen zetten richting hun doelen als leidinggevende.

 

Onze coaches bieden een veilige omgeving voor reflectie, feedback en het ontwikkelen van effectieve strategieën. Dit doen ze telkens in sessies van een tweetal uur op locatie en aan de hand van oefeningen die worden meegegeven aan de coachen. 

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Het resultaat? Verbeterde prestaties, verhoogde motivatie en een succesvolle groei naar professioneel succes als leidinggevende. 

Ben jij op zoek naar een traject voor één of meerdere van jouw leidinggevenden? Aarzel niet om Drive HR te contacteren.

Leiderschapstraject

Kies voor een leiderschapstraject wanneer je wil inzetten op leiderschapsvaardigheden zoals feedback geven, coachen, motivation management en meer.

Wat houdt een leiderschapstraject in?

Een standaard traject bestaat uit:

 • Een voorbereiding voor de deelnemers (bv. artikel, video, opdracht)
 • De training die bestaat uit een combinatie van theorie en oefeningen – 3h
 • Een quiz én feedback formulier
 • Een reminder (bv. artikel, opdracht) inclusief de agenda voor de volgende sessie
 • Een intervisie die bestaat uit herhaling van theorie, extra technieken en bespreking van ervaringen en uitdagingen de afgelopen periode – 2h

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Ben jij op zoek naar een manier om het leiderschap in jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen en wil je inzetten op o.a. feedback geven, coachen of performance management? Plan dan zeker een intakegesprek in met ons. Zo kunnen we jouw noden analyseren en een aangepast voorstel doen.

DixonHR.131022.0108

Insights Discovery

Insights Discovery is een populaire persoonlijkheids- en ontwikkelingstool die gebaseerd is op het werk van Carl Jung. 

InsightsAdvancedHRConsultants_maart2023

Wat houdt Insights Discovery in?

Het biedt inzichten in de voorkeuren en gedragsstijlen van individuen, waardoor ze zichzelf en anderen beter kunnen begrijpen.

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Door middel van een persoonlijk assessment en workshop kan Insights Discovery helpen om effectiever te communiceren, teamsamenwerking te verbeteren, leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en persoonlijke groei te stimuleren. Het is een waardevol instrument voor zowel individuen als organisaties om de interactie en prestaties te verbeteren. 

 

Als leidinggevende reflecteren over je leiderschapsstijl of inzicht krijgen in jezelf en de dynamieken met collega’s? Wij gaan er graag mee aan de slag!

Individueel niveau

Bij Drive HR zetten we sterk in op groei en ontwikkeling op individueel niveau. Dit doen we aan de hand van persoonlijke coaching en leerrijke soft skills trainingen. Of het nu gaat om communicatievaardigheden, teamdynamieken of focusmanagement, onze trainingen helpen je om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. We geloven in de kracht van persoonlijke ontwikkeling en staan klaar om jouw organisatie te ondersteunen op hun pad naar succes.

Trainingstrajecten

Mensen leren beter wanneer ze actief betrokken zijn dan wanneer ze passief volgen. Bij Drive HR gaan we aan de slag met oefeningen, rollenspellen, simulaties en video’s om de concentratie op peil te houden. We ondersteunen in de communicatie rond de opleiding, zodat elke deelnemer weet waarom de inhoud van de training relevant is en wat dit betekent voor de eigen werkomgeving.

Wat houdt een Trainingstraject in?

Wij bieden trainingstrajecten aan wanneer je wil inzetten op een specifiek topic. Een standaard traject bestaat uit:

 • Een voorbereiding voor de deelnemers (bv. artikel, video, opdracht)
 • De training bestaat uit een combinatie van theorie en oefeningen – 3h
 • Een quiz én feedback formulier
 • Een reminder (bv. artikel, opdracht) inclusief de agenda voor de volgende sessie
 • Een intervisie die bestaat uit herhaling van theorie, extra technieken en bespreking van ervaringen en uitdagingen de afgelopen periode – 2h

 

Onze thema’s:

 • Assertiviteit
 • Burn-out
 • Coachende gesprekken voeren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Focusmanagement
 • Growth mindset
 • Insights Discovery: Persoonlijke en Team effectiviteit
 • Motivation Management
 • Verbindende communicatie
 • Work-life integratie

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Waar een enkele trainingssessie van een halve dag nuttig kan zijn voor een introductie tot een specifiek onderwerp, biedt een trainingstraject aanzienlijke voordelen voor de duurzame ontwikkeling van diepgaande vaardigheden en begrip:

 • Diepgaande ontwikkeling: door het leren te verspreiden over meerdere sessies krijgen de deelnemers tijd om theorie te begrijpen en oefeningen te herhalen
 • Lange-termijn retentie: deelnemers hebben meer kans om wat ze geleerd hebben op langere termijn te onthouden en toe te passen
 • Aanvullende content: deelnemers krijgen de kans om eigen cases en voorbeelden aan te brengen. Dit biedt een breder perspectief, sterker begrip en bouwt vertrouwen op

Insights Discovery

Insights Discovery is een populaire persoonlijkheids- en ontwikkelingstool die is gebaseerd op het werk van Carl Jung. 

Wat houdt Insights Discovery in?

Het biedt inzichten in de voorkeuren en gedragsstijlen van individuen, waardoor ze zichzelf en anderen beter kunnen begrijpen.

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Door middel van een persoonlijk assessment en workshop, kan Insights Discovery helpen om effectiever te communiceren, samenwerking te verbeteren, leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en persoonlijke groei te stimuleren. 

 

Het is een waardevol instrument voor zowel individuen als organisaties om de interactie en prestaties te verbeteren.

2023-03-18 17.04.51